top of page
Basketball
Basketball
Basketball

Spelregelbewijs

De Nederlandse Basketball Bond verplicht iedereen vanaf 16 jaar

om in het bezit te zijn van het Spelregelbewijs.

Het is niet ondenkbaar dat er een speelverbod volgt, opgelegd door de bond, als dat niet het geval is. De NBB Heeft dit al in overweging genomen.

Wij hebben iedereen er al heel vaak op gewezen om dat Spelregelbewijs te halen. Dat kan via www.basketballmasterz.nl

​Je hebt het bovendien nodig om de door de vereniging verplicht BS2-cursus te kunnen volgen. Daarmee word je scheidsrechter en daarvan hebben wij er heel veel nodig!

Bij de laatste controle is gebleken dat het merendeel van de leden de test al heeft gedaan én geslaagd is. Er zijn echter nog steeds leden die de test nog niet gedaan hebben of wel zijn begonnen, maar die nog niet hebben afgemaakt. Ook zijn er die bij een eerste poging niet zijn geslaagd voor het examen. Wanneer je de eerste keer niet slaagt kun je het direct daarna nog een keer proberen.

Je profiteert dan van de fouten, die zijn gemaakt, want veel vragen zijn hetzelfde… Iedereen die de test nog moet doen ontvangt aan het begin van het seizoen een e-mail, met de inlogcode. Het adres dat we gebruiken is het mailadres dat is opgegeven bij aanmelding. Het is dus noodzakelijk om Almonte te laten weten als er iets veranderd is.

​Ook is het is handig om in kleine groepjes te werken, bijvoorbeeld met vrienden/vriendinnen of teamgenoten. Ga bijvoorbeeld met drie bij elkaar zitten, laat een de test doen, waarbij de andere twee kunnen helpen. Klaar? Dan de volgende… Drie weten meer dan één…

Ga aan de slag zodra je de mail krijgt, dan kun je met een gerust hart aan het nieuwe seizoen beginnen.

Bij vragen: mail dan 
wedstrijdsecretaris@almonte.nl.

bottom of page