top of page
Basketballs

Club Info

Basketball

Aan het lidmaatschap zijn uiteraard kosten verbonden. Je betaald o.a. voor het spelen, het trainen en het tenue. De kosten zijn niet voor iedereen gelijk, er wordt rekening gehouden met leeftijd, het aantal trainingen en wedstrijden en de door de N.B.B. berekende kosten voor inschrijving.
Deze kosten zijn terug te vinden in onze contributiematrix, waarin per leeftijdscategorie staat wat je moet betalen.

Als je van plan bent om te gaan basketballen bij Almonte, kun je twee keer een proeftraining doen. Stuur hiervoor dan een mailtje naar techcom@almonte.nl en we laten je weten waar en wanneer je naar trainingen kunt komen. We zullen je dan ook laten weten hoe je lid kunt worden en waar (en of) er een definitieve plek is.

Als je lid wil worden, zal de trainer jouw mailadres doorgeven aan de ledenadministratie. Je krijgt dan een inschrijfformulier gestuurd dat je digitaal kunt invullen en versturen.
Mocht je direct lid willen worden (zonder proeftraining) dan mag je contact opnemen met techcom@almonte.nl.

Zij nemen dan contact met jou op en informeren de ledenadministratie.

Tot snel!

Basketballen kan bij Almonte vanaf 6 jaar. Leden kunnen ervoor kiezen om alleen te trainen, te trainen en in competitieverband wedstrijden te spelen of alleen recreatief te spelen.

​Almonte heeft teams die landelijk spelen (Eredivisie en Eerste Divisie), Die ploegen spelen wedstrijden in heel Nederland. Daarnaast hebben we teams spelen in Afdeling Zuid van de N.B.B.. Deze teams kunnen wedstrijden spelen in heel Zuid Nederland. Verder geldt dat je, afhankelijk van je leeftijd, bij een bepaalde leeftijdscategorie hoort.

​Vanzelfsprekend speel je ook uitwedstrijden, Voor de lagere competities ligt ons speelgebied in Brabant en Limburg en in uitzonderlijke gevallen in Zeeland.

De landelijke teams reizen het hele land door. Senioren regelen het vervoer naar uitwedstrijden onderling, Voor de jeugd (tot en met de U22) wordt een beroep gedaan op de ouders om per toerbeurt naar wedstrijden te rijden.

Bij Almonte hebben we (nog) geen U8 competitie team, spelers van 2016 en later spelen indien mogelijk mee met de U10. ​De wedstrijden worden over het algemeen gespeeld op zaterdag en bij uitzondering of zondag.

 

Thuiswedstrijden vinden allemaal in sporthal Achtse Barrier (Savoiepad 14, 5627 DX Eindhoven) plaats. De meeste trainingen worden ook in sporthal Achtse Barrier gegeven, maar we trainen ook bijna dagelijks in sporthal van scholengemeenshap Augustinianum (Dirk Boutslaan 25).

Vanaf 14 jaar ben je verplicht om online de spelregelcursus en -test te maken. Daarvoor krijg je via de wedstrijdsecretaris een uitnodiging op het bij ons bekende mailadres. Binnenkort gaat de N.B.B. hierop controleren. Heb je dan de test nog niet gehaald mag je geen wedstrijden meer spelen!

Als je wedstrijden speelt, heb je ook verplichtingen. Bij iedere wedstrijd zijn twee scheidsrechters en twee juryleden nodig. Dit betekent dat je per toerbeurt (over het algemeen voor of na je eigen thuiswedstrijd) wordt ingezet om wedstrijdtaken te doen. Vanaf 14 jaar kun je ingezet worden als jurylid (scorebord, tablet of 24 seconden bediening). Vanaf 16 jaar ben je verplicht om een scheidsrechters cursus bij Almonte te volgen en wedstrijden te fluiten.

Leeftijdsklassen 2023/2024

Senioren - 2001 en eerder

Onder 22 - 2002 en 2003

Onder 20 - 2004 en 2005

Onder 18 - 2006 en 2007

Onder 16 - 2008 en 2009

Onder 14 - 2010 en 2011

Onder 12 - 2012 en 2013

Onder 10 - 2014 en 2015

Onder 08 - 2016 en later

bottom of page