top of page

In memoriam Wim Naardin

Bijgewerkt op: 26 jan. 2022


Het bestuur van Almonte laat met pijn in het hart weten, dat ons Erelid en oud-voorzitter Wim Naardin is overleden.

Wim was een markante man in het basketbal in Eindhoven: niemand kon om hem heen met zijn grote lengte en vooral zijn duidelijke mening over alles wat zich afspeelde op en rond het basketbalveld. Jarenlang was hij zelf speler van PSV/Almonte en later BC Eindhoven. Daarna werd hij opgevolgd door zijn kinderen Kees en Ronie, die beiden ook door zijn ‘basketballvirus’ werden aangestoken. Met de steun van zijn vrouw Marly was Wim met grote regelmaat in de sporthal aanwezig als supporter en stimulator. Wim was een positieve man, niet alleen met het hart op de tong, maar ook met het hart op de juiste plaats. Toen PSV/Almonte in 2004 geveld werd door een faillissement vanwege wanbestuur en grote schulden, was het Wim die het initiatief nam om een ‘herstart’ te maken als Almonte. Immers, een grote stad als Eindhoven zonder basketbal voor klein en groot kon niet bestaan in zijn beleving. Vele vergaderingen volgden bij Wim en Marly thuis en tot op heden plukt Almonte daar de vruchten van. Wim werd ook de stuwende kracht achter het ‘BC Eindhoven – nieuwe stijl’, een basketbalclub met 1 herenteam, aanvankelijk bedoeld voor ‘oude rotten’ die nog graag een balletje gooiden. Zowel als speler als trainer/coach nam Wim ook hier het voortouw.

Aan zelfvertrouwen geen gebrek blijkend uit onderstaand stukje uit een artikel gepubliceerd in het Eindhovens Dagblad op 4 november 2013:


Aan ervaring dus geen gebrek bij het Eindhovense basketbalteam. „We hebben een extreem oude ploeg, zo mag je het gerust noe­men”, vindt coach Wim Naardin. „Maar daar wil ik meteen aan toe­voegen dat we geen enkele wed­strijd verliezen op conditie. Con­ditioneel zijn we zelfs, denk ik, be­ter dan gemiddeld. Daar komt bij dat we effectief basketbal, spelen waardoor we niet of nauwelijks onnodige meters maken.”


We gaan Wim missen als straks de wedstrijden weer mogen beginnen en publiek weer welkom is. Onze gedachten gaan uit naar Marly, Kees en Ronie en alle familie en vrienden. Rust zacht Wim!

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page