top of page

Lidmaatschap

 

Basketballen kan bij Almonte vanaf 6 jaar. Leden kunnen ervoor kiezen om alleen te trainen, te trainen en in competitieverband wedstrijden te spelen of alleen recreatief te spelen.

Almonte heeft teams die landelijk spelen (Promotiedivisie en Tweede divisie), zij spelen wedstrijden in heel Nederland. Daarnaast hebben we teams spelen in Afdeling Zuid van de NBB, deze teams kunnen wedstrijden spelen in heel Zuid Nederland. Verder geldt dat je, afhankelijk van je leeftijd, bij een bepaalde leeftijdscategorie hoort.

De leeftijdsklassen voor het seizoen 2022
/2023 zijn:

Senioren geboren in 2001 en eerder


U22 geboren in 2002 en 2003


U20 geboren in 2004 en 2005


U18 geboren in 2006 en 2007


U16 geboren in 2008 en 2009


U14 geboren in 2010 en 2011


U12 geboren in 2012 en 2013


U10 geboren in 2014 en 2015


U8 geboren in 2016 en later

Bij Almonte hebben we (nog) geen U8 team, spelers van 2016, 2017 en later spelen bij U10.

De wedstrijden worden over het algemeen gespeeld op zaterdag en bij uitzondering of zondag. Thuiswedstrijden vinden allemaal in sporthal Achtse Barrier plaats. De meeste trainingen worden ook in sporthal Achtse Barrier gegeven, maar we trainen ook in de zalen van de Aloysius Stichting aan de Avignonlaan.

Vanzelfsprekend speel je ook uitwedstrijden, voor de lagere competities ligt ons speelgebied in Brabant en Limburg en in uitzonderlijke gevallen in Zeeland. De landelijke teams reizen het hele land door. Senioren regelen het vervoer naar uitwedstrijden onderling, voor de jeugd wordt een beroep gedaan op de ouders om per toerbeurt naar wedstrijden te rijden.

Vanaf 14 jaar ben je verplicht om online de spelregelcursus en -test te maken.


Je krijgt daarvoor via de wedstrijdsecretaris een uitnodiging op het bij ons bekende mailadres.


(Binnenkort gaat de NBB hierop controleren. Heb je dan de test nog niet gedaan of gehaald mag je geen wedstrijden meer spelen!)

Als je wedstrijden speelt, heb je ook verplichtingen. Bij iedere wedstrijd zijn twee scheidsrechters en twee juryleden nodig. Dit betekent dat je per toerbeurt (over het algemeen voor of na je eigen thuiswedstrijd) wordt ingezet om wedstrijdtaken te doen. Vanaf 14 jaar kun je ingezet worden als jurylid (scorebord, tablet of 24 seconden bediening). Vanaf 16 jaar ben je verplicht om een scheidsrechters cursus bij Almonte te volgen en wedstrijden te fluiten.

Kosten lidmaatschap


Aan het lidmaatschap zijn uiteraard kosten verbonden. Je betaald o.a. voor het spelen, het trainen en het tenue. De kosten zijn niet voor iedereen gelijk, er wordt rekening gehouden met leeftijd, het aantal trainingen en wedstrijden en de door de NBB berekende kosten voor inschrijving.


Deze kosten zijn terug te vinden in onze contributiematrix, waarin per leeftijdscategorie te zien is wat je moet betalen.

 

Proeftrainingen


Als je van plan bent om te gaan basketballen bij Almonte, kun je maximaal drie keer een proeftraining doen. Wil je aan proeftrainingen meedoen, stuur dan een mailtje naar techcom@almonte.nl en we laten je weten waar en wanneer je naar trainingen kunt komen. We zullen je dan ook laten weten hoe je lid kunt worden en waar er een definitieve plek is.

Lid worden


Als je lid wil worden, zal de trainer jouw mailadres doorgeven aan de ledenadministratie. Je krijgt dan een inschrijfformulier gestuurd dat je digitaal kunt invullen en versturen.


Mocht je direct lid willen worden (zonder proeftraining) dan mag je contact opnemen met techcom@almonte.nl.


Zij nemen dan contact met jou op en informeren de ledenadministratie.

bottom of page